poniedziałek, 28 maja 2012

Burritos

Burritos:





-4-5sztuk tortili
-pierś z kurczaka 
-puszka czerwonej fasoli 
-puszka pomidorów
-czerwona cebula
-2 ząbki czosnku
-pieprz, sól, bazylia, oregano, pół łyżeczki cynamonu, papryka chilli, słodka papryka, 
-przyprawa do kurczaka
-2 łyżki majonezu,
-2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
-keczup
-5 liści sałaty
-opcjonalnie 150g sera żółtego


Kurczaka pokrojonego w kostkę ugotować, ostudzić i doprawić papryką chilli, słodką papryką, cynamonem, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pokroić cebulę w krążki, odcedzić fasolę , dodać pomidory, obtoczonego w mieszance przypraw kurczaka. i wymieszać. Przygotować sos, mieszając majonez z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem, dodać sól, pieprz, pół łyżeczki cukru oraz oregao i bazylię.
Podgrzać tortille na suchej patelni po 15-20 sekund z każdej strony. Nakładać farsz na tortille, położyć sałatę, polać sosem czosnkowym i keczupem. Złożyć w kopertę lub zwinąć w rulon. Można jeszcze posypać serem i zapiec 3-5 min. w piekarniku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz